KONTINGENT OG KAMPFORDELING: KLUBBENS USYNLIGE FRIVILLIGE.

17. oktober 2020 kl. 13:52
De står ikke altid i rampelyset, men findes i alle landets klubber. De digitale stjerner og de praktiske hænder der bag kulisserne holder bolden i gang, når lyset på banen slukker.

Endnu en fodboldweekend venter. Træneren sætter holdet. Holdlederen lægger tøjet klar.

Bag kulisserne står de usynlige helte. Dem, der sørger for at kontingentkronerne kommer i kassen. At hjemmesiden er i topform. Og at alt det, der ikke handler om fodbold, ikke kommer i vejen for fodbolden.

Mange af de frivillige, der ikke går med synligt klubtøj eller er på anlæggene udenfor trænings- og kamptidspunkter – men som med deres store indsats uden for kridtstregerne, gør det hele meget sjovere inde på banen.

Strikketøjs-arbejde

I pauserne på arbejdet. Inden aftensmaden. Og i sofaen foran ”fjerneren” inden sengetid. Den bærbare computer følger de frivillige rundt hele dagen - og det er ikke for at streame serier eller spille spil. I browseren er adressen ”kluboffice.dbu.dk” lige så vedholdende som den erfarne ildsjæls 25 år lange engagement i hjerteklubben.

”Vi kan kalde det ”strikketøjs-arbejde”. Andre sidder med strikketøjet om aftenen, mens vi som regel sidder med KlubOffice. Så kan vi få klaret de ting, der skal klares, mens vi alligevel sidder foran fjerneren.

Vi har arbejdet med KlubOffice helt fra opstart af brugen af dette. Og selvom der fortsat bliver brugt et antal timer om ugen, som ikke kan tælles på to hænder, så er mange processer blevet lettere med udviklingen af IT Klubpakken.

”Det er helt vildt, hvor meget der er sket de sidste 10-15 år. Førhen skulle trænerne afkrydse sedler og lægge dem i en skuffe, for at se hvem der var til træning. KampKlar har hjulpet os enormt meget. Spillerne skal være på holdet for at få informationer fra klub og trænere. Det gør det lettere at administrere medlemmer og hold. Det er vores håb, at så mange hold, som muligt, bliver brugere at KampKlar.

Digitale blæksprutte

Manden bag er vores klubkontakt, der sidder og trækker i de digitale tråde i KlubOffice. Her overvåger den erfarne klubleder alle baner, og holder snor i spilletilladelser, dommerpåsætning og holdtilmelding. Og alle er klar over det. - Er man i tvivl, så få fat i klubbens klubkontakt.

Fra træner, leder til webmaster osv.

En lillefinger, der bliver til en hånd, der bliver til en arm. En historie, som de fleste ildsjæle kan nikke genkendende til. Med flere kasketter på hovedet gør flere ildsjæle en stor indsats for at få samlet informationer, så det hele fremgår glasklart for medlemmer, trænere og ledere i FC Faaborgs fodboldafdeling.

”Det er svært at finde frivillige, der arbejder for hele klubben. Det er enormt vigtigt i en forening, at der bliver arbejdet for mere end bare det enkelte hold.