3 sæt Hvidt og Blåt ankommet i Gambia

image Dejligt at se noget skaber stor glæde, mere af det
Foreningen Gambia-Danmark / Webmaster
01. december 2015 kl. 11:44
Skabte stor glæde hos den klub der modtog tøjet

Tag jer tid til at læse dette brev fra Gambia (findes oversat i mailen) og mailen fra foreningen Gambia-Danmark, link til foreningen er der længere nede i nyheden.

Tillad mig en personlig kommentar: Mener absolut det er noget der skal gøres igen, da mange klubber ligger inde med brugt spillertøj, der sagtens kan bruges mere, så lad os alle gøre en indsats for at tøjet kan skabe glæde i Gambia eller andre afrikanske lande.

Janne Westergaard, Faaborg Boldklub og Idræts Forening.  Janne, jeg var i Choya, Gambia, med de fodbolduniformer du gav min søster Irene fra vores forening Gambia-Danmark.  Der var fryd og gammen!  Fodbolddrengene og et par fodboldpiger fra Choya’s ungdomsforening iklædte sig straks fodboldstrøjerne med bukser og strømper.  Så stillede de sig op til fotografering.  Derefter dannede de to hold (derfor er der to i målmands uniformer) og spillede fodbold på deres fodboldbane (en nogenlunde flad mark med målstopler i begge ender.)

Som Irene måske har fortalt er Choya en landsby med omkring 500 indbyggere, hvoraf en meget stor del er børn og unge mennesker.  Hvis du vil vide mere om Choya og hvad vi lader der, så kan du kikke på http://gambia-danmark.dk.   Ligheden mellem unge mennesker i Choya og i Faaborg er, at de alle er vilde med fodbold.  En forskellen er, at de unge i Choya kun har det fodbold de selv spiller, med hinanden og mod hold fra andre landsbyer - fjernsyn er der ikke råd til, og selv om der var råd til det har de ikke elektricitet.  Men de går til den med ild og sjæl, og nu kan de oven i købet iklæde sig flotte uniformer.  Lykke!

Jeg var så klodset at tabe mit kamera, så det ikke virkede mere.  En anden tog billederne med sin smartphone.  De blev noget desværre lidt underbelyste.

Jeg fik nok ikke forklaret ordenligt hvem der er hvem – i brevet blander de dig og Irene sammen.  Men det er vel ment.

Fra Choya Youth Football Club. 17 november 2015.

Kære Janne.  Vi, ungdommen fra Choya, har modtaget din hjælp.  Vi er meget glade for at udtrykke vores hilsen til dig og din familie.  Vi har modtaget alle de tre set trøjer, som vi vil tage vare på.

Vi kan ikke glemme din broder [her er det de blandet det sammen] fordi det er gennem ham vi kender hinanden.  Vi ønsker du skal komme og besøge når som helst senere.

Vores klub er den eneste klub i vores landsby.  Vi driver landbrug i regntiden, og der får vi somme tider samlet lidt penge sammen, som vi bruger på bolde og på at organisere turneringer i landsbyen.  Vores sædvanlige regntids turnering finder sted om sommeren fra begyndelsen af august til begyndelsen af september.

Vi ville gerne have haft alle medlemmerne til at tage trøjerne på, men nogle af medlemmerne er væk på grund af uddannelse, men i ferien kommer de alle tilbage til landsbyen.

Vi ved ikke hvordan vi skal takke dig for din venlige støtte, men hvis du kommer og besøger os vil vi tænke over det og se hvad vi kan gøre for at glæde dig.

Farvel med bedste ønsker ’B.F.F’ (Best Friends Forever).

Formand Choya Youth Football Club

Cuddon Jawo 6222515.